Filosofie

Werk en workshops van Annalies van Eerde passen in de huidige tijdsgeest om heel praktisch de natuur dichtbij de mensen te brengen.  Het werken met de handen met pure en natuurlijke materialen werkt aardend, is bevrijdend en helend in een wereld waar men overwegend zittend werk verricht en continue verbonden is met computers. De laatste jaren zie je met name een heropleving van Arts & Crafts en slow design. De viltworkshops worden gezien als een ‘beleving’, zowel voor alle zintuigen als de geest die wordt geprikkeld door het werken met echt en eerlijk materiaal.  ‘Niet denken – maar doen!’ is een strategie die veel mensen wakker schudt, omdat ze vaak te veel in het hoofd zitten.

Annalies van Eerde

Beeldend kunstenaar,  vilt-docente Annalies van Eerde is in 1994 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten met als specialisatie Tekenen en Schilderen.  Sinds 2009 is ze met wol en vilt bezig onder de naam  ‘ZachtAardig’ en onderzoekt daarbij de verschillende creatieve mogelijkheden die het materiaal biedt.  Door haar jarenlange ervaring en kunstzinnige achtergrond kan ze deelnemers optimaal creatief ondersteunen bij het beeldend proces van het viltwerk.  Zij zorgt voor een prettige ontspannen sfeer waarin deelnemers zich prettig voelen.  Naast het werken met wol is geeft ze regelmatig teken- en schilderlessen.

Collectie

De recente collectie viltwerken bestaan uit schapenvachten van vilt, wandbekleding,  en een collectie akoestische wandschilderijen.  Zeegezichten, strand en duinen zijn een terugkerend thema in haar werk.  Het werk is te bezichtigen bij haar exposities of op aanvraag.