Zachtaardig Annalies van Eerde

Over Zachtaardig

ZachtAardig

Dit is de naam van het label van viltontwerpster Annalies van Eerde.
Zij is gespecialiseerd in vilten met zeldzame, ongeverfde wolsoorten uit Europa en werkt nauw samen met diverse schaapherders van wie ze de vers geschoren wol afneemt. Deze vachten selecteert en keurt ze vervolgens zeer zorgvuldig. Een vak apart dat selecteren; ruwe wol is vet van lanoline (wolvet)  en bevat nog allerlei vegetatie uit begrazingsgebieden. Veel wol wordt handmatig geselecteerd en gewassen en vervolgens gelabeld voor gebruik.
Diervriendelijke schapenvachten maakt deel uit van de collectie, het zijn handgevilte vachten met een viltlaag aan de achterzijde in plaats van een huid. Er is dus geen dier voor een schapenvacht gedood.
ZachtAardig onderscheidt zich door een kunstzinnige, ambachtelijke wijze van werken met pure en ruwe materialen. De met vakmanschap handgevilte kleden, plaids, en wandpanelen vinden inmiddels hun weg naar diverse interieurs en exclusieve woonwinkels.

“Zacht voor mens, Aardig voor dier.”

Verzachting                                                                                                                                                                             Voor liefhebbers van landelijk wonen en eerlijk design zijn de wanddecoraties van vilt en gevilte schapenvachten een verzachting  voor het interieur. Passend in een Scandinavische woonstijl met houten meubels en matte kalkverf muren.  Wol zorgt voor een warm levendig accent bij ‘industrieel wonen’ en kan zowel op de vloer als op muren worden toegepast. Wollen of vilten producten dragen mede bij tot een aangename akoestische atmosfeer in huis doordat ze de galm wegnemen of verminderen. Elk kleed heeft een verhaal en is 100 % uniek,  duurzaam en authentiek. Een deel van de viltcollectie is te bezichtigen op haar viltstudio.