Zachtaardig Annalies van Eerde
Visie en werk
“Ik houd van de kleine ogenschijnlijk niet noemenswaardige dingen die de wereld juist zo fascinerend maken”.
Ik ben beeldend kunstenaar en opgeleid als docent tekenen-schilderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.
Mijn hele leven beeldend bezig en werk ik ideeën uit met uiteenlopende materialen als inkt, olieverf, watercolours, schapenwol, textiel, collage/mixed media.
Ik ben niet in een hokje te vangen door mijn veelzijdigheid.
Mijn visuele blik en focus zoomt gonzend van micro naar macro niveau, ik beschouw en bewonder de wereld om mij heen,  zoom- in en -uit, en verwonder mij.
Natuur: boombast, paddenstoelen/schimmels, de lucht, mossen, grasjes, maar ook de ruige industriële stadsranden hebben mijn aandacht. Ik teken daarom graag buiten,  – en plein air – .
Wanneer we echt goed kijken en waarnemen is er zoveel schoonheid om ons heen te zien en te ervaren.
De natuur biedt ons rust en verstilling, en geeft ons het gevoel een onderdeel te zijn van iets groters. Tegelijkertijd ervaren we soms het gebrek aan natuur in een steeds meer verstedelijkte ver-digitaliseerde samenleving.
Groen wordt steen. Zacht wordt hard.
Er is momenteel een grote behoefte aan ‘echt’ en eerlijk materiaal als wol, hout, leem, dat leidt tot ”verzachting” van ruimtes in betonnen huizen.
Werken met tactiel materiaal, de handen, in plaats van achter een computer. Ik vind het daarom een zegen om te kunnen creëren, en dat ik mijn ervaring, kennis van materialen, en vaardigheid mag delen in workshops met anderen.
—————————————————————————————————————-
Naast het geven van vilt, teken- en schilderlessen werk ik in opdracht, of thuis op mijn eigen atelier.
Een fijne atelierruimte in het landelijke dorpje Nes a/d Amstel van Dorie van Dijk leent zich uitstekend voor het maken voor het grotere viltwerk dat tijdens mijn workshop worden vervaardigd.
Hortus Botanicus  https://www.dehortus.nl/ heeft mij deze zomer van 2021 gevraagd tekenles te geven waarbij de waarneming van de natuur en de vertaling daarvan op het platte vlak, het thema is.